Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Nordagerskolens historie

Nordagerskolen, som vi kender den i dag, kan dateres tilbage til året 1988, hvor de to daværende skoler, Rudbjerglundskolen og Guldhøjskolen blev sammenlagt.


Guldhøjskolen har sin oprindelse helt tilbage fra år 1920, hvor en helt ny skole stod færdigbygget på ”Kirkebjerg”. Den skulle fungere som kommuneskole for de to skoledistrikter, og blev til efter en sammenlægning af Kirkesangerskolen og Organistskolen. Fra skolens start og indtil år 1971, gik den under navnet Ringe Kommuneskole, hvorefter den skiftede navn til Guldhøjskolen. 

Den nye skole havde klasselokaler, så eleverne kunne inddeles i klassetrin, den havde en moderne gymnastiksal med tilhørende omklædning og bad. Et sløjdlokale så alle elever kunne lære sløjd og håndarbejde, da der blev lagt stor vægt på at de ”gammeldags” håndværk ikke skulle gå i glemmebogen.

Rudbjerglundskolen hed fra skolens start i august 1961 ”Midtfyns fælleskommunale Realafdeling” og var udelukkende en skole med overbygningsklasser. 10 år senere skiftede skolen status til kommuneskole og ændrede i samme ombæring navn til Rudbjerglundskolen.
Efter sommerferien i 1973 begyndte den første 1.klasse på skolen, og de følgende år begyndte der hvert år en ny 1. klasse. Fra 1976 blev realklasserne nedlagt, og skolens første 8. klasse blev oprettet. Fra 1979 fungerede Rudbjerglundskolen som en fuldt udbygget skole med klasser fra børnehaveklasse til 10. klasse.

Datidens skolestrukturdebat medførte, at de to skoler skulle lægges sammen til en fælles skole i nordre skoledistrikt i Ringe, hvilket blev en realitet i sommeren 1988.   
Skolens nye navn skulle afgøres med en konkurrence, og iblandt 40 indkommende forslag blev vinderen ”Nordagerskolen”. Navnet blev blandt andet foreslået af Rudbjerglundskolens skoleinspektør, K.K. Jensen, der skulle fortsætte som skoleinspektør på Nordagerskolen. Navnet blev dog mødt med en del kritik, da mange synes det var kedeligt og at stednavnet Rudbjerg derved ville forsvinde helt fra Ringe. Det nye navn blev dog alligevel godkendt i både byråd og skolenævnet.

I de første år havde Nordagerskolen lokaler i både det tidligere Guldhøjskole og Rudbjerglund. I 1991 blev den gamle Rudbjerglund skole udbygget og alle Nordagerskolens elever blev samlet her.

Ombygning af Nordagerskolen 1991

Ombygning af Nordagerskolen 1991

 

 

 

 

 

 

 

Nordagerskolen har efterfølgende gennemgået flere større ombygning og udvidelser, så skolen i dag fremstår som en moderne skole, med gode lokaler og fællesarealer, der indbyder både til fordybelse og gruppearbejde, samt masser af leg og læring. Nordagerskolen er i dag den ene af to distrikt skoler i Ringe by sammen med Tingagerskolen, og er en 2-3 sporet folkeskole med omkring 550 elever fordelt i almenklasser fra børnehaveklasse til 9. årgang.

I 2013 gennemgik indskolingen en større ombygning og de nye, lækre lokaler stod klar til brug efter sommerferien 2013. Her kunne børnene blandt andet møde ind til bedre klasselokaler, et stort dejligt centralrum med masser af aktiviteter, og en ny SFO med forskellige zoner til blandt andet krea, leg, spillecafé og køkken. Det er entreprenør firmaet, Guldfeldt, der har stået for denne ombygning.


 

 

 

 

 

 

Henover 2018 og 2019 stod udskolingen for tur for en større ombygning, som den daværende skoleleder selv kaldte "Et bud på fremtidens skole". Her var der også stor fokus på bedre indemiljø i form af bedre udluftning og lydabsorberende vægge i klasserne for at reducere støj. Nogle af klasselokalerne blev åbnet op, for at skabe mere plads og luft. Samtidig blev der oprettet mindre lokaler, som kunne bruges til gruppearbejde. Klasselokalerne blev samtig udstyret med både de "traditionelle" skoleborde og stole, men også "bløde" møbler så eleverne har mulighed for afveksling i deres arbejde og siddestilling i løbet af dagen. Eleverne fik også mulighed for at tage skolearbejdet med udenfor, hvor der på skolens store terrasse og altan er opsat borde og bænke. Skolens Aula fik også en overhaling og fik også her møbler, der indbyder til gruppearbejde.

Ved denne ombygning var det entreprenør firmaet , Toft, der stod for arbejdet, som udførste både jord-, kloak-, beton-, murer-, anlægs- og stålarbejdet på projektet, og blev udført  i tæt samarbejde med rådgiver Charlotte Folke Aps.

Imens arbejdet stod på, var eleverne nødt til at flytte ud af skolen, og undervisningen foregik i en periode i pavilloner på Campingpladsen ved Idrætscenteret.

 

 

 

 

 

 

 

Der kan læses mere om skolens ombygninger i disse fine artikler fra Midtfynsposten:

 

 

 

Data indhentet fra Lokal historisk arkiv i Ringe. 

Der er givet tilladelse fra både Guldfeldt, Toft og Midtfynsposten til at linke til deres hjemmesider.